(Ponuda) Nekretnine > Ostale nekretnine

‘Čarobna’ šuma

Oglas iz kataloga
Postavi na Facebook
Natalija
Vidi svih 14 oglasa u katalogu
Cena: 107 800 eur
Lokacija:

Beograd (011)

Nedaleko od nametljivog gradskog ritma na padinama Kosmaja, sa jugozapadne strane, u mestu Rogača, prodaje se zemljište - šuma od 1-og hektara i 54 ara. Nalazi se pored asfaltnog puta, a struja je do šume. Uknjiženo, vlasništvo1/1.
Kosmaj je proglašen predelom sa izuzetnim prirodnim odlikama. Na ovaj deo zemlje Šumadije, gde se posed nalazi, imaju uticaj specifične ruže vetrova, po čemu je Kosmaj poznat, i sa pravom nosi epitet vazdušne banje.
Zavirite u čudesan svet šume i otkrijte sve čarolije koje vladaju ovim prostorom. Koliko god postavili fotografija, jednostavno nema način da se prenese doživljaj.

‘Nikad nije kasno da postavite novi cilj ili sanjate novi san.’

*** KOSMAJ ***
Sa svojih 626 metara nadmorske visine, Kosmaj je, odmah posle Avale, najniža planina u Šumadiji. Pa ipak, s obzirom da predstavlja svojevrsno planinsko ostrvo u okruženju, obrasla bujnom vegetacijom, i ima istrorijski značaj i kulturno istorijske spomenike, ova planina predstavlja jedno od omiljenih izletišta Beogradjana, budući da je udaljena svega 50-ak kilometara od prestonice Srbije.
Čitava planina je prekrivena bujnom vegetacijom. Strmije strane su obrasle šumom, pretežno bukovom i hrastovom, a mestimično i četinarskom.
Blage padine su prekrivene livadama i pašnjacima, a podnožje je pod voćnjacima i njivama, dok su zaravni pretežno prekrivene proplancima. Na planini postoji i veliki broj izvora, čak 95. Sve ovo zajedno, čini prelepe pejzaže i pravu prirodnu oazu u koju je zgodno uteći iz velikih gradova u potrazi za preko potrebnim mirom i tišinom.
Na Kosmaju ne nedostaje ni životinjskog sveta. Ovu planinu naseljava i krupna divljač, kao što su jelen srndaći i lisice. Pored ovih, na planini se mogu naći i druge životinjske vrste, kao što su zečevi, fazani, jarebice i prepelice…
Na istorijskoj karti Srbije, Kosmaj (pod ovim podrazumeva se šira oblast koja ga okružuje) zauzima značajno mesto, ili drugačije rečeno - sastavni je deo srpske nacionalne istorije…

(Ponuda) Nekretnine > Ostale nekretnine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oglasnatabla.rs koristi kolačiće (cookies) da bi prilagodio sadržaj posetiocima, kao i za analizu poseta. Oglasnatabla.rs takođe deli podatke sa servisima za obradu posećenosti, koji ne sadrže podatke o identitetu korisnika. Nastavkom pregleda sajta, bez izmene podešavanja o prihvatanju kolačića (cookies) prihvatate korišćenje istih. Više informacija možete videti ovde